Vertrek uit Frans Polynesië

Sailing Eastern Stream

By Minke

24 April 2022

Voor wie per ongeluk een melding krijgt in de mail dat er een nieuw blog van ons is, nog even geduld. In voorbereiding van onze oversteek van Frans Polynesië naar Fiji kwamen we erachter dat het posten van blogs via de e-mail niet meer werkte. Onze radiomail bleek volgens de provider een niet veilige verbinding. We hebben nu aanpassingen gedaan en dit bericht is een test om te kijken of alles weer naar behoren functioneert.
Maar een kleine update is wel op zijn plaats:
Want het is zover! We zijn bijna uitgeklaard in Polynesië. Maandag kunnen we onze papieren ophalen en naar de apotheek voor de verplichte antigeen test, zodat we maandagavond voor de laatste keer ons anker ophalen in Frans Polynesië. Vanuit Raiatea zetten we koers richting SavuSavu in Fiji! Een oversteek zonder stops in bijvoorbeeld de Cookeilanden of Tonga. Deze landen hebben hun grenzen nog steeds gesloten. We verwachten ongeveer 14 tot 18 dagen nodig te hebben voor de 1.700 mijl naar Fiji.
We houden jullie onderweg op de hoogte door het dagelijks plaatsen van positierapporten op onze website – www.easternstream.nl/route – en als deze test vandaag slaagt zullen we zeker af en toe ook een update naar ons blog sturen.

8 Comments

 1. Een goede reis toegewenst. Ik kijk al uit naar nieuwe verhalen.

 2. Goede reis,ben benieuwd naar jullie v volgende spannende verhaal.
  Gr.Riet

 3. Fair Winds, Blue Skies and Smooth seas gewenst!

 4. Spannend, zo lang onderweg!
  Succes!
  Ik lees altijd met veel plezier de blogs, veel dank daarvoor.

 5. Behouden vaart!

 6. O super weer genieten van jullie mooie verhalen

 7. ik wens jullie een goede vaart en enjoy!

 8. Het functioneert!!
  Goeie vaart.
  Liefs uit Groningen.