Vers van de Pers!

By Minke

25 October 2018

Jaaa, we hebben een leuk nieuwtje te vertellen!! Een heel leuk nieuwtje zo vinden we zelf. En nee, we zijn niet stiekem getrouwd of zoiets dergelijks.

Ons nieuwtje is dat Jaap is uitgenodigd om op een Amerikaanse boot mee te zeilen naar Antarctica. En na een inspectie van de boot en een paar aanvullende gesprekken met de schipper heeft ie de uitnodiging aangenomen.

Dus vertrekt Jaap begin december voor een dikke maand naar Antarctica!

Hoe gaaf is dat. Een stiekeme droom die zo maar opeens werkelijkheid wordt. En dat omdat we toevallig iemand ontmoeten die nog een vierde man zoekt voor op zijn boot, omdat één van zijn vrienden toch niet mee kan. Net voor het vaarseizoen ergens aankomen heeft soms toch zijn voordelen.

Jaap heeft er super veel zin in en de voorbereidingen zijn gestart. Hij is zich aan het inlezen, er komen nog extra warme laarzen uit Nederland, de verzekering is geregeld en alle warme kleding wordt nog eens gecontroleerd.

Met Jaap naar Antarctica vragen jullie je misschien af wat ik die periode ga doen. Nou, ik blijf gewoon op onze eigen boot in de Milcalvi Marina in Puerto Williams. In deze periode is het druk in de haven met nieuwe zeilreizigers die aankomen, met backpackers en charterboten. Dus genoeg aanspraak en vermaak ga ik vanuit. Al heb ik er juist ook zin in om in mijn eentje op de boot te zijn. Een beetje reflecteren, mediteren en heerlijk in mijn eigen wereld vertoeven.

Daarnaast ben ik voor deze periode op zoek naar ideeën en mogelijkheden om in die periode wat bij te verdienen. Aan het werk komen als digital nomad is nog helemaal niet zo gemakkelijk heb ik inmiddels gemerkt. Maar ik hoop toch nog wat te vinden. Dus mocht je in je omgeving iets horen over iemand die een website nodig heeft, of een virtueel assistent (VA). Iemand die ik kan ondersteunen met vertaalwerk of andere schrijfklussen. Ik hou me van harte aanbevolen. En kun je mij nog voorzien van andere tips en leuke ideeën? Laat het weten!

Eén ding is in ieder geval zeker. Ergens in januari 2019 komt er vast een blog of fotoreportage van Jaap zijn hand over zijn Antarctica avontuur. Dus wordt vervolgd…

 

5 Comments

 1. Mooi om te lezen dat er weer een droom gaat uitkomen. We gaan er vast een boel van lezen. Ondertussen genieten we gewoon van jou verhalen. Mvg Michel PC9C

 2. Oooooooooh, wat spannend! Lijkt me een geweldig avontuur. Wat een bof. Ben nu al benieuwd naar verhalen.

 3. Mazzel komt plots op je weg en nu dus voor Jaap wat een geluksvogel, Antarctica een droom die werkelijkheid gaat worden, Jaap dit plusje is je toch maar weer gegund. “Behouden vaart”
  Minke wat is een maand en dat in het voorjaar, lekker aan klooien is genieten en de Eastern Stream heeft een hele maand een vrouw als kapitein en wat voor een!

 4. Hoi Minke en Jaap,

  Gefeliciteerd met dit grootse cadeau, wauw, wat een kans!!!
  Ben je wel eens ooit een tijdje alleen op de boot geweest Minke? Lijkt me ook speciaal in zo’n bijzondere wereld.

  Groetjes,
  Annemarieke

  • Hoi Annemarieke,

   Inderdaad super leuk! Ik ben nog niet eerder zo lang alleen op de boot geweest. Dus ook dat wordt weer een nieuw avontuur! Maar we hebben er allebei echt heel veel zin in.

   Liefs