Singlehanded

Spailpin crew Antarctica

By Minke

9 April 2021

In 2018 werd Jaap uitgenodigd om op de Amerikaanse zeilboot Spailpin naar Antarctica te zeilen. Een onvergetelijke ervaring.

Aan boord was ook de filmmaker Stash Wislocki. Hij maakte een tijdens deze reis een hele mooie documentaire over mede crewlid Dustin Reynolds, die letterlijk singlehanded de wereld rond zeilt. De documentaire staat inmiddels online, met daarbij ook een artikel in Adventure Journal

We delen het artikel en de prachtige en inspirerende documentaire graag met jullie!

7 Comments

 1. Jeetje, wat een doorzettingsvermogen heeft deze man, mist een arm en een been en toch bedient hij, wel in slow, zijn boot in dit ijs en ijskoude gebied.
  Puf, niet mijn ding dus maar petje af voor deze doorzetter.
  Prachtige opnames, daar herken je de professional aan.
  Minke en Jaap mijn dank voor het door zenden ik geniet er (ondanks) best wel van.
  Dat witte spul is hier gelukkig weer weg en vanmorgen zowaar een zonnetje!

  • Weer een schitterend en spannend verhaal,om van te genieten.Een echte doorzetter.Dank je wel voor het mee genieten.

 2. Dank jullie wel voor het delen van deze mooie blog en wat ontzettend inspirent voor Jaap om hieraan mee te hebben mogen werken alles komt hierdoor in perspectief als jezelf zeilt en het af en toe niet meer ziet zitten en vraagt waarmee ben ik bezig ??

 3. Heel gaaf! Ik volgde zijn verhaal al een keer op YouTube voordat hij Antarctica bezocht kennelijk. Wat tof dat jullie hem kennen! Prachtig verhaal

 4. Wat ontzettend goed gefilmd! Prachtig in beeld gezet. De man zelf, maar ook het landschap. Heel uitnodigend naar meer informatie over zijn verhaal en avonturen. Heel bedankt hiervoor.
  Grappig wel dat ze met z’n vieren deze trip maakten.

  • Klopt! Maar de film zou altijd al alleen over Dustin gaan

 5. Heb gelijk even zijn andere video bekeken. Een verhaal zoals er maar 1 is. Bijzonder hoor. Nog bijzonderder dat hij op het einde verteld dat hij eigenlijk niets met zeilen heeft, hahaha. Mooi Jaap dat je met hem een stukje avontuur samen mocht beleven! Ongelovelijke schoonheid daar beneden, wauw!!
  Liefs, Natas