Reisbreisels

By Minke

30 August 2018

Heerlijk vind ik het, creatief bezig zijn. Toen we nog in Nederland waren uitte zich dit vooral in het maken van een deel van mijn kleding en haken. Nu we onderweg zijn probeer ik af en toe dingen te maken met spullen die in onze omgeving beschikbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld het maken van bedels uit schelpen en kokosnoten. Maar hier in Chili ben ik vooral creatief met wol.

Chili is het land van de schapen en daarmee van het schapenwol. In kleine winkeltjes zie je vrouwen hun eigen wol spinnen en er mooie dingen van maken, die dan weer verkocht worden aan de toeristen en andere gegadigden. Aan mij konden winkeliers geen kant en klare producten kwijt, maar wel veel wol.

Ik heb in Chili het haken weer helemaal opgepakt. Met de Chileense temperaturen leven we nu eenmaal meer binnen dan buiten. En wat is er lekkerder dan na een lange dag op het water, met rozige wangen in een hoekje op de bank te kruipen met mijn haakwerk. Burgerlijk zullen sommigen misschien denken, voor mij is het een vorm van ontspanning. Voor mij is het een vorm van genieten.

Het wol is hier dik en als je ermee bezig bent kom je regelmatig nog een stuk gedroogd gras tegen. Stukjes gras die je er soms uit peutert en soms ook gewoon laat zitten omdat het er gewoon bij hoort. De wol is van een goede kwaliteit en je kunt er heerlijke warme mutsen van maken. Wat hier met de Chileense temperaturen van rond het vriespunt helemaal niet verkeerd is. We hebben inmiddels dan ook een goede voorraad mutsen!
In Nederland gaat de warme zomer straks over in een zwoele nazomer en hopelijk uiteindelijk een koude winter. Dus maken mijn hersens overuren…

Zou het mogelijk zijn?

Zou het mogelijk zijn om hier in Chili mutsen te haken die de volgers van onze  reis en ons blog kunnen kopen? Zou het mogelijk zijn dat mensen zo onze reis een klein beetje sponsoren en als tegenprestatie een handgemaakte en op maat gehaakte muts ontvangen?

Ik word al zenuwachtig van de gedachte. Maar denk ook, als je het niet probeert weet je nooit of iets werkt. Dus heb ik op onze website de pagina Reisbreisels gemaakt. Hier kun je een muts bestellen. Verschillende modellen en verschillende maten. Van babymutsen (die dan trouwens niet van wol zijn, want dat schijnt niet te mogen) tot kindermutsen en mutsen voor volwassenen. Eind november zal ons bezoek de mutsen meenemen naar Nederland en versturen. Een leuk cadeau dus voor Sinterklaas of kerst.

Dus ga je de uitdaging aan? Wil je bijdragen aan onze reis en als tegenprestatie een wollen muts ontvangen? Of wil je gewoon een leuke handgemaakte muts? Kijk dan snel op onze website, kies een leuk model muts, lees de meetinstructies en vul het bestelformulier in. Op basis van je bestelling maak ik een muts op maat!

 

6 Comments

 1. Yeah, you go girl!

  • Vooral erg spannend….

 2. Superleuk idee Minke, off you go???

 3. Alles in de Westerse Wereld draait om merken labels, “Made by Minke Chili” zou niet misstaan lijkt mij.

 4. Heb je ook een plaatje van de verschillende modellen mutsen ?

  • Zeker Maarten. Zie de pagina reisbreisels

   De post bezorgt ook in Frankrijk!