Nog een paar weekjes

By Minke

19 June 2016

En dan is het “reguliere” werkende leven voor mij even voorbij. Nou ja, het betaalde werkende leven als in het hebben van een baan. Vanaf begin juli kunnen we samen nog even hard klussen aan de boot en haar zo veel als mogelijk klaarmaken voor vertrek. En dat punt nadert vrij snel! Zo lang hebben we erover gepraat en gedroomd en nu is het over een paar maanden echt zo ver en gaan we vertrekken.

We hebben geen vertrekdatum, maar wel een vertrekmaand vastgesteld en dat is augustus 2016. Een bijzondere periode van afscheid nemen nadert en ondertussen zijn wij in ons hoofd af en toe al vele stappen verder en zijn we hard bezig met de voorbereidingen.

Wat doen we dan al zoal in de voorbereiding? Het belangrijkste is natuurlijk ons toekomstig huis. Jaap heeft veel aanpassingen gedaan aan de boot om haar klaar te maken voor deze reis. Dit betekent onder andere dat we nu een koelkast aan boord hebben en de diepvries in aanbouw is. De natte ruimte is uitgebreid met een wasbak en doucheruimte. En ook de puzzel van de vloer is inmiddels gelegd en wordt op dit moment voorzien van vele laklagen.

En dan gebeurt er ook nog van alles in de motorkamer en op het gebied van water en elektriciteit. Voor mij minder zichtbaar, maar ik snap best dat deze dingen veel belangrijker zijn dan een mooie vloer. Al is die vloer voor mij wel een voorwaarde voor vertrek. Eindelijk af van de klusvloer, waar we al een aantal jaren op vertoeven.

Begin augustus gaan we de werf op en wordt ook de buitenkant nog onder handen genomen. Daarna kunnen de zonnepanelen geplaatst worden en zijn we , als het goed is, zelfvoorzienend als het gaat om energie. Tja en dat zijn dan de grotere projecten. De lijst is nog lang en betreft natuurlijk veel meer zaken dan de boot alleen.

Het is een bijzondere fase in ons leven, deze laatste fase voor vertrek!

3 Comments

  1. helemaal geweldig, ben blij voor jullie dat het moment van vertrekken in zicht is

    Reply
  2. Kom ik terug van vakantie, ben je opeens verdwenen! Ik wens jullie heel veel vaarplezier!

    Reply
  3. Wat ontzettend mooi om te lezen, Minke. Ik zal jullie reis met veel plezier en bewondering gaan volgen! Bon voyage samen, XXX.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *