Om voor jou een passende muts te maken heb ik een aantal gegevens nodig. De omtrek van je hoofd en de hoogte van je muts. Hieronder vindt je een korte instructie om deze gegevens op te meten.

 

De omtrek van je hoofd kun je heel gemakkelijk meten. Belangrijk is dat je boven je oren langs meet, zoals je kunt zien in de afbeelding hiernaast.

 

 

 

De hoogte van je muts is het makkelijkst te bepalen door een muts te pakken die je lekker zit. Deze plat neer te leggen en vanaf de top naar beneden te meten. Kijk voor een voorbeeld hiernaast.

Ook kun je je hoofd opmeten vanaf je kruin richting je oren. Waarbij je zelf bepaalt hoever de muts over je oren moet gaan. Ik vind een muts lekker zitten wanneer hij net niet helemaal over mijn oren gaat. In mijn geval zou ik dan meten tot aan mijn oorlel.