Medezeilers

Ontmoetingen met wereldzeilers

We hebben al veel bijzondere zeilers ontmoet tijdens onze reis. We voeren een stuk samen op, gingen samen als crew naar Antartica of lagen in dezelfde marina. Elke ontmoeting is anders en op zijn eigen manier bijzonder.

Sommige boten hebben een website, anderen weer niet. Hieronder zeilers en hun boten die wij na een ontmoeting digitaal zijn blijven volgen. Persoonlijke interesse, mooie herinneringen en reis inspiratie voor de toekomst.

Footloose

Onze eerste ontmoeting met deze zeilende moeder en dochter was op Bonaire. Waar Marit eindexamen deed.
Inmiddels studeert Marit in Nederland en is Carin begonnen aan haar solo zeiltocht. We hopen haar in 2020 weer te ontmoeten in de Pacific.

Lady of the Lowlands

Een bijzondere ontmoeting met Henk en Rietje in Suriname. Wereldzeilers van formaat, die de hele wereld al rondgezeild hebben. Zij op weg richting Europa, terwijl wij net onze eerste oceaan oversteek hadden gemaakt.

Livingstone

We lagen met drie Nederlandse boten uit de stad Groningen in Suriname. Livingstone is één van deze Groningse boten. Een boot die juist een heel andere route vaart dan ons.

Rhapsody

John en Ada zijn inmiddels met hun Rhapsody in de Pacific. Vanaf de Canarische eilanden voeren we redelijk in hetzelfde ritme en kwamen we elkaar regelmatig weer tegen in een ankerbaai. Wie weet liggen we ergens in de toekomst weer bij elkaar in de baai.

Sailors for Sustainability

Mannen met een missie! Ivar en Floris zeilen met Luciparra2 rond de wereld. Onderweg bezoeken ze sustainable projecten en zetten ze zich in voor een betere wereld. Eén van de weinige boten die bijna volledig op zeil van zuid naar noord door de Chileense kanalen zijn gevaren.

Saoirse

Greg en Keri zetten Saoirse in voor hun passie en bieden onderzoekers van marinelife de mogelijkheid om op hun zeilboot onderzoek te doen in de afgelegen gebieden van de Chileense kanalen, de Falklands en South Georgia.

Schorpioen

In Marocco was de Schorpioen één van de eerste boten die we tegen kwamen. En daar bleef het niet bij. Binnenkort beginnen Wouter en Saskia aan hun volgende zeilavontuur.

Stormalong

In een jaar varen Linette en Niels van Nederland naar Chili. Een leuke ontmoeting in de haven van Valdivia, waar we ons allebei aan het voorbereiden zijn op de Pacific.

The Single-Handed Sailor

Met één arm en één been solo rond de wereld zeilen. Dat was nog niet gedaan en dus besloot Dustin deze uitdaging aan te gaan. Inmiddels heeft hij zijn trip bijna voltooid. Een vriendschap ontstaan op de Spailpin, waar Jaap en Dustin beiden als crew mee zeilden naar Antarctica.

Deze website wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing