Counting down…

By Minke

19 July 2016

Jeetje, wat vliegt de tijd!

We zijn hard aan het werk en er is al weer veel gebeurd sinds ik eind juni ben gestopt met werken. De eerste week stond in het teken van ons afscheidsfeest. En een feest was het!!!
Wat hebben we genoten van iedereen die langs is gekomen, van de muziek, van de heerlijke paella en andere versnaperingen die vrienden voor ons hebben gemaakt. En van het feit dat de boot voor ons huis lag en er top uitzag!

Zo hebben we de eerste week van juli van onze werkplaats weer een toonbaar schip gemaakt. Alles schoon, de vloer gelegd, de matrassen afgemaakt en een nieuwe tafel. En dan lijkt het gelijk heel wat.

Nu na het feest de rommel weer aan de kant is, zijn we weer druk aan de slag met dat wat minder zichtbaar is, maar zeker zo belangrijk. Zo wordt de elektriciteit nagekeken, hebben we weer een werkende marifoon en is de antenne van de SSB-radio vervangen. Maar we zijn ook op zoek naar waarom er vocht onder het teak zit, wat maakt dat alle slechte kitranden zijn uitgeslepen en opnieuw gekit.

Maar ook thuis gebeurt er van alles. Zo wordt er ingepakt wat niet meer echt nodig is en staat de naaimachine constant op tafel. Voor kleren die nog even versteld moeten worden, tot aan de gordijnen voor de boot.

En dan is het nog zaak onze apotheek op orde te brengen, want onderweg is een arts niet altijd in de buurt. Dus een goede voorbereiding is het halve werk. Gesprekken met de huisarts over medicatie en medische verklaringen, zodat we straks de juiste medicatie aan boord hebben en dat wat we straks aan boord hebben ook legaal aanwezig is.

We zijn op veel fronten aan de slag en dat maakt dat ik het overzicht nog wel eens kwijt ben. Maar het is ook een gegeven dat dit de komende weken nog wel het geval zal zijn. Dus gaan we gestaag door, maken lange dagen en liggen we vroeg in ons bedje om weer op te laden voor de dag van morgen.

0 Comments